HISTÒRIA

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’any 2014 vàrem cel.lebrar 30 anys (1984-2014) de l’obertura de l’Hotel Estel. Però cal remuntar-se 12 anys abanys, concretament l’any 1972 quan els germans Fígols van obrir un hostal al passeig de la Pau de Berga. L’hostal Passeig tenia 25 habitacions sense bany i nomès oferia el servei d’allotjament, en un edifici de 5 plantes sense ascensor, i els primers clients van ser els treballadors que van construïr la central tèrmica de Cercs i la presa del pantà de la Baells.

Als baixos de l’edifici on hi havia l’hostal, la familia hi tenia un taller de llauneria i electricitat, i també una botiga d’electrodomèstics. Anys més tard les diferents activitats empresarials es van aglutinar en l’empresa “Casa Fígols i Cia“.

L’any 1984 es va obrir un nou hostal a la carretera Sant Fruitós, edifici dissenyat i decorat per l’aparellador Joan Serarols que treballava al despatx de l’arquitecte Ramon Masferrer Homs, fill de Gironella.

El nou hostal fou inaugurat pel president de la Generalitat Jordi Pujol i Soley l’abril de 1984 juntament amb les obres d’ampliació del passeig de la Pau. L’obertura de l’Hotel Estel va coincidir en el temps, amb el tancament definitiu de l’Hotel del Castell (“Hotel Mesón del Castillo” ), i aquell mateix any es va obrir al trànsit el túnel de Cadí que enllaçava les comarques del Berguedà i la Cerdanya a través de la C-1411 (actual C-16)

Els primers anys l’establiment tenia la categoria d’ “Hostal Residència“, pel fet que oferia els serveis d’allotjament i esmorzar, i es trobava emplaçat al Passeig de la Pau núm. 73. Tenia 40 habitacions amb bany, música, telèfon i calefacció, aparcament i sala d’estar. Anys més tard l’hostal es va convertir en un hotel de dues estrelles, i també va canviar la direcció del carrer, passant a ser l’actual Carretera Sant Fruitós 39.

L’any 2001 la segona generació de la familia es va fer càrrec del negoci amb la creació de la societat “Fígols Activitats Turístiques SL”. A finals d’aquell mateix any l’Hotel Estel va rebre el “Diploma Turístic de la Generalitat de Catalunya”. A partir d’aquell moment es va començar a fer obres de millora a tot l’hotel, dirigides per l’aparellador Joan Manuel Serarols Ballús.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s