HISTÒRIA

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Enguany cel.lebrem 30 anys (1984-2014) de l’obertura de l’Hotel Estel. Però cal remuntar-se 12 anys abanys, concretament l’any 1972 quan els germans Fígols van obrir un hostal al passeig de la Pau de Berga. L’hostal tenia 25 habitacions sense bany i nomès oferia el servei d’allotjament, en un edifici de 5 plantes sense ascensor, i els primers clients van ser els treballadors que van construïr la central tèrmica de Cercs i la presa del pantà de la Baells.

Als baixos de l’edifici on hi havia l’hostal, la familia hi tenia un taller de llauneria i electricitat, i també una botiga d’electrodomèstics. Anys més tard les diferents activitats empresarials es van canalitzar a través de la societat “Casa Fígols i Cia“.

L’any 1984 els germans Fígols van obrir un nou hostal (després hotel) a la carretera Sant Fruitós, edifici dissenyat i decorat per l’aparellador Joan Serarols que treballava al despatx de l’arquitecte Ramon Masferrer Homs, fill de Gironella.

El nou hostal fou inaugurat pel president de la Generalitat Jordi Pujol i Soley  l’abril de 1984 quan va anar a Berga a inaugurar les obres d’ampliació del passeig de la Pau. L’obertura de l’Hotel Estel va coincidir en el temps, amb el tancament definitiu de l’Hotel del Castell (“Hotel Mesón del Castillo” ), i aquell mateix any es va obrir al trànsit el túnel de Cadí que enllaçava les comarques del Berguedà i la Cerdanya a través de la C-1411 (actual C-16)

Els primers anys l’establiment tenia la categoria d’ “Hostal Residència“, pel fet que oferia els serveis d’allotjament i esmorzar, i es trobava emplaçat al Passeig de la Pau núm. 73. Tenia 40 habitacions amb bany, música, telèfon i calefacció, aparcament i sala d’estar. Anys més tard l’hostal es va convertir en un hotel de dues estrelles, i també va canviar la direcció del carrer, passant a ser l’actual Carretera Sant Fruitós 39.

L’any 2001 la segona generació es va fer càrrec del negoci familiar amb la creació de la societat “Fígols Activitats Turístiques SL”. A finals d’aquell mateix any l’Hotel Estel va ser distingit amb el “Diploma Turístic de la Generalitat de Catalunya”. A partir d’aquell moment es va començar a fer obres de millora a tot l’hotel, dirigides per l’arquitecte Joan Manuel Serarols Ballús. L’agost del 2005 es va iniciar el servei de restauració amb l’obertura del restaurant Estel, amb capacitat per 45 places.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s